Preview

IMPROVEMENT OF OPERATIONAL CHARACTERISTICS OF ELECTRIC COOKER BURNERS

Abstract

On the basis of a complex theoretical and experimental investigations a principally new design of small inertial burner for electric cookers has been developed that significantly out-perform burners of conventional types.

 

About the Authors

I. M. Kirick
Могилевский государственный университет продовольствия


D. A. Smagin
Могилевский государственный университет продовольствия


References

1. Голубев, В. И. Энергетические показатели работы электротепловых аппаратов общественного питания : автореф. дис. … канд. техн. наук / В. И. Голубев. – М. : МИНХ им. Г. В. Плеханова, 1987. – 19 с.

2. Гордон, Л. И. Методы экспериментального исследования рабочих тел и теплообмена в малой тепловой аппаратуре / Л. И. Гордон. – М. : МИНХ им. Г. В. Плеханова, 1975. – С. 182–196.

3. Груданов, В. Я. Энергосберегающие технологические машины и аппараты общественного питания : дис. … д-ра. техн. наук / В. Я. Груданов. – Могилев, 1991. – 304 с.

4. Груданов, В. Я. Малоинерционная конфорка / В. Я. Груданов, К. Н. Тупальский // Общественное питание. – 1985. – № 3. – С. 39.

5. Исаченко, В. П. Теплопередача / В. П. Исаченко, В. А. Осипова, А. С. Сукомел. – М. Энергия, 1985. –С. 378–384.

6. Электроконфорка с залитыми ТЭНами / Д. А. Шур [и др.] // Общественное питание. – 1989. – № 10. – С. 19–20.


Review

For citations:


Kirick I.M., Smagin D.A. IMPROVEMENT OF OPERATIONAL CHARACTERISTICS OF ELECTRIC COOKER BURNERS. Science & Technique. 2008;(2):16-18. (In Russ.)

Views: 639


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2227-1031 (Print)
ISSN 2414-0392 (Online)